top of page
164047052_1757237441142712_3120125281634

Møteplasser

121611067_3019035978201342_7487188782990

God start på dagen for våre medlemmer med faglig påfyll fra Nordea i hyggelige omgivelser på flotte Quality Hotel Leangkollen. Takk for nok et godt samarbeid med Bærum Næringsråd

8.10.20_Webinar og markoøkonomisk oppdat

Webinar og makroøkonomisk oppdatering med Frank Jullum, Sjeføkonom i Danske Bank.

Kickoff TV-aksjonen_Vollen 2.jpg

Kick off for Næringslivsdugnaden TV-aksjonen «Et hav av muligheter» på VITOS restaurant i Vollen med nydelig mat og vakker utsikt. Det er havet og bærekraft det handler om.

Covid-19-pandemien har satt sterke begrensninger for fysiske møteplasser dette året. Det er likevel gjennomført noen mindre fysiske arrangementer ihht gjeldende smittevernregler.

 

Flere av arrangementene har vært digitale for å slik nå flere av medlemmene våre. En stor takk til samarbeidspartnere for deres initiativ, engasjement og deltakelse på våre møteplasser.

 

Det har vært avholdt jevnlig møter med den politiske og administrative ledelsen i Asker kommune. Flere dialogmøter med næringslivet har vært gjennomført.

15. januar: Nyttårsfrokost 2020

I samarbeid med Vitari og Handelsbanken inviterte vi våre medlemmer til den årlige Nyttårsfrokosten, med faglig påfyll og nettverksbygging. Dagens foredragsholdere var konsernsjef i Visma, Øystein Moan, som ga oss innblikk i den digitale utviklingen i 2019. Ordfører Lene W. Conradi ga oss innblikk i Kommuneplanen og en næringsvennlig samfunnsutvikling. Marius Gonsholt fra Handelsbanken holdt et foredrag om Makroøkonomiske utsikter. Asker fotball fortalte om Gatelaget og klubbens arbeide og. Nok en gang fantastisk kulturinnslag fra Vitari.

 

30. januar: Har du knekt kulturkoden?

JobbAsker og Asker Næringsforening arrangerte frokostseminar i mangfolds ledelse i samarbeid med NAV Arbeidslivssenter i Drammen. 

 

13. februar: Frokostmøte om Kommuneplanens samfunnsdel

Kommuneplanens samfunnsdel legger føringer for samfunnsutvikling og tjenester i årene frem mot 2032, og berører hele kommunen inklusive næringslivet. Dette ble presentert på frokostmøtet i Asker Rådhus. 

 

25. februar: Grunnkurs i etablering | StartUp Viken

Som en del av StartUp Viken (tidligere Etablerertjenesten i Akershus) leverer Asker Næringsforening både grunnkurs, temakurs og veiledning og er medarrangør på flere arrangementer gjennom året.
Hovedtemaene i grunnkurset er personlig avklaring (de vanskelige spørsmålene), forretningsplan (viktige elementer), selskapsformer og formelle krav, rettigheter og plikter.

 

19. mars: Fra idé til marked - Webinar med Innovasjon Norge

Webinar er i regi av Innovasjon Norge, og vi inviterer våre medlemmer og gründere inn til faglig påfyll. Dette webinaret er for de som lurer på hvordan de skal utvikle en lønnsom bedrift med ambisjoner om vekst.

 

25. mai: SkatteFUNN kurs – Oslo og Viken

Webinar er i regi av Forskningsrådet, og vi inviterer våre medlemmer inn til faglig påfyll. Disse informasjonsmøtene er lagt opp som digitale kurs som går i dybden på hva som kan være forskning og utvikling. Forskningsrådet gir i etterkant av møtet et tilbud om hjelp og veiledning fra erfarne rådgivere gjennom individuelle, digitale møter.

 

12. juni: Frokostmøte: Bærekraftige bedrifter trenger bærekraftig ledelse

Asker Næringsforening inviterte sammen med Advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård AS og Ansvarlig Helse AS til Frokostmøte i Asker Kulturhus. I dette seminaret ble det satt søkelys på medarbeiders prestasjon ut fra et økonomisk og juridisk perspektiv, men også ut fra mulighetene som ligger i den ansattes indre styrke og mentale vitalitet. Hvilke plikter ligger på arbeidsgiver og arbeidstaker, og hvilke begrensninger setter lovverket for arbeidsgiver? Viktigst er å få innsikt i de grunnleggende prinsippene og noen gode praktiske eksempler for fornuftig og god styring av den enkelte.

 

25. juni: Fagnettverk Bærekraft

Asker Næringsforening har fått innvilget et prosjekt støttet av Viken fylkeskommune; «Utvikle kompetanseprogram for å øke konkurransekraft gjennom bærekraft», samlet kr 1 mill. med mål om å redusere terskelen for å satse på bærekraft for SMB bedrifter i Asker kommune. 
Vi inviterte medlemmer av Fagnettverk bærekraft og øvrige medlemmer av foreningen til et oppstartsmøte for det nye prosjektet og får å få siste nytt fra Asker kommune og Stiftelsen Miljøfyrtårn i Asker rådhus, Kommunestyresalen.

 

3. september: Sensommersamling på Føyka

Asker Næringsforening inviterte inn sammen med Asker Fotball til en sosial og innholdsrik sensommersamling på Føyka tribune. 

 

Foredrag ved KULTURBYGGERNE:

  • «Slik stimulerer du som leder til utvikling og endring», Torry Pedersen. 

  • «Prestasjonskultur - det er ikke skummelt, men derimot det tryggeste», Bjørge Stensbøl

 

Asker Fotballs ‘Mitt Valg’ prisen ble delt ut til årets vinner: Asker kommune 
Treff tverrligger konkurranse fra 20 meter, hvor vinneren fikk en helg til fjells på Skagahøgdi engasjerte mange.

24. september: Frokostmøte: Fremtidsbygg og nye boformer

I samarbeid med Asker museum inviterte vi inn til frokostmøte; «Er det på tide å endre måten vi bor og bygger på? Fremtidsbygg og nye boformer» Asker museum viser utstillingen «Her skal vi bygge og her skal vi bo. Boligarkitektur i Asker»

 

Lokale næringslivsaktører holdt engasjerende og tidsaktuelle foredrag:

  • «Bærekraftige løsninger som lar seg kommersialisere». Bolig og stedsutvikling på Åros - Byggherre Kjetil Stake

  • «Framtidens boligbehov og nye boformer» - Kommuneplansjef Tor Arne Midtbø

  • Skanska og Fredensborg bolig, som har «kjøpt hus» i utstillingen «Her skal vi bygge og her skal vi bo» holdt korte innlegg.

 

24. september: SalgsPitch – webinar | StartUp Viken

Kursholder Jens Kanden, Kanden Konsult, har bred erfaring fra effektiv salgstrening og salgsrådgivning i de fleste bransjer og sammenhenger. I webinaret får deltakerne en enkel oppskrift på hvordan selge inn sin idé, produkt eller tjeneste.

 

7. oktober: Frokostseminar - Etikk og samfunnsansvar i oppstartselskaper | StartUp Viken

Asker Næringsforening og AskersHus Næringshage inviterte bedrifter i Asker til dette frokostseminaret hvor Jørn Bue Olsen ga oss innblikk i hvordan du som næringslivsleder skal bevare etikk og samfunnsansvar når du er i skaleringsfase og ønsker å utvikle bedriften med nye produkter og tjenester.

 

7. oktober: Grunnkurs i etablering | StartUp Viken

Hovedtemaene i grunnkurset er personlig avklaring (de vanskelige spørsmålene), forretningsplan (viktige elementer), selskapsformer og formelle krav, rettigheter og plikter.

 

7. oktober: LinkedIn kurs | StartUp Viken

I denne workshopen med kursholder Cecilie Steenland fra Fønix kompetanse fikk deltakerne hjelp med konkrete strategier og taktikker, tips og triks som kommer til å løfte sin LinkedIn-satsing til neste nivå. Dette for å kunne bruke plattformen til å skape flere forretningsmuligheter, bygge et sterkere og mer relevant nettverk og utvikle egne karriere.

 

8. oktober: Utsikter for norsk og internasjonal økonomi

Asker Næringsforening og Bærum Næringsråd inviterte til en makroøkonomisk oppdatering med Frank Jullum, Sjeføkonom i Danske Bank. Tema var utsiktene for norsk og internasjonal økonomi, og er dette en vanlig resesjon? Hvordan rammet Covid19? Hva er status for AS Norge?

 

8. oktober: Kick off for Næringslivsdugnaden TV-aksjonen «Et hav av muligheter»

Kick off for årets Næringslivsdugnad, for å bidra til mindre søppel i Oslofjorden og mindre plast i havet. Vi gjør det med dobbel innsats, det plukkes søppel utenfor egen kystlinje samtidig som næringslivet gir bidrag til TV-aksjonen «Et hav av muligheter», til inntekt for WWF. 

 

14. oktober: Næringslivsfrokost om neste års statsbudsjett i samarbeid med Nordea

Bærum Næringsråd og Asker Næringsforening inviterte sine medlemmer til 'Næringslivsfrokost om neste års statsbudsjett» på Quality Hotel Leangkollen. Frokostmøtet var et samarbeid med Nordea og dagens foredragsholder var Chief economist Kjetil Olsen.

 

15. oktober: Frokostmøte: TV-aksjonen 2020 og Norges første digitale bærekraftsportal

Frokostmøte i samarbeid med Sætre Havn Marina og Røyken Sportsdykkerklubb på Restaurant Seil i Sætre. Her var fokus på TV-aksjonen og Næringslivsdugnaden, hvor også Asker kommune ved varaordfører forteller om kommunens fokus på årets aksjon. Ecofric som er en nyetablert bedrift i Sætre, ga oss innblikk i sin spennende storsatsning på sin bærekraftsportal. Røyken sportsdykkerklubb fortalt om alle funn av søppel under vann:

 

28. oktober: Inspirasjonskveld for landbruket | StartUp Viken

Inspirasjonskveld for landbruket med faglig påfyll og nettverksbygging ble avviklet på vakre Syverstag gård. Ordfører Asker kommune, Lene Conradi fortalte om prosjektet ‘Den unike smaken av Asker’. Varaordfører Bærum kommune, Siw Wikan ga sitt syn på hvordan øke verdiskapningen i landbruket. Næringssjef Asker kommune, Asbjørn Flo redegjorde for kommunens Temaplan for næring og landbrukets plass. Simen Fossum fortalte om utviklingen av Syverstad Gård, og Landbrukskontorene i Asker og i Bærum om sitt arbeid og sine tjenester. Landbruksrådgivningen Østafjells ved Arne Nøkland ga tilhørerne innsikt i hvilke rådgivningstilbud de tilbyr. Ola Kure Skinnes og Ole-Martin Rud forteller om sin nye satsing «O Bær DA».

 

18. november: Innovasjon Norge om rådgivning og tilskuddsordninger | StartUp Viken

Via Facebook direkte strømming fikk deltagerne en oversikt over hvilke tilbud Innovasjon Norge innenfor rådgivning og tilskuddsordninger fra Joachim Thorsen Innovasjonsrådgiver og avdelings leder Startup-team Oslo Viken.

 

18. november: Støtteordninger i Viken og forskningsrådet | StartUp Viken

Via Facebook direkte strømming ga Per Olve Tobiassen, kompetansemegler i Viken Fylkeskommune en oversikt over hvilke mulighet en har innenfor støtteordninger i Viken fylkeskommune og forskningsrådet.

 

18. november: Jus for oppstartselskaper - Forretningsjus og aksjonæravtaler | StartUp Viken

Via Facebook direkte strømming ga Andreas Dypvik, Advokat MNA/partner, Consilium advokat for seg det du må tenke på i forhold til kapitalinnhenting, salg, aksjonæravtale og investeringsavtaler.

 

20. november: Webinar - Starte og drive bedrift-dagen | StartUp Viken

Formålet med dette webinaret er å inspirere og informere deg som er i startgropen og ønsker å etablere en bedrift. I samarbeid med øvrige aktører fra virkemiddelapparatet har Brønnøysundregistrene, Patentstyret, DogA og Norid, gått sammen om å arrangere informasjons- og inspirasjonsdagen «Starte og drive-bedrift» rundt i Norge siden 2013.


23. november: Investeringer og bedriftsutvikling i landbruket

Landbrukskontorene i Lier, Drammen, Asker og Bærum i samarbeid med Innovasjon Norge inviterte inn til møte med Innovasjon Norge. Det ble orientert om støtteordninger og søknadsprosess. Gjennom vårt samarbeid med Landbrukskontoret i Asker, ble invitasjonen formildet også til næringsforeningens medlemmer. 

 

17. desember: Morgenmøte - JobbAsker

Introduksjon av JobbAsker fra Wenche Steen, leder NAV Asker og Steinar Bustad, daglig leder Asker Næringsforening. Ordfører Lene Conradi introduserer prosjektet og betydning av ambassadører og bedrifter som er villige til å inkludere innvandrere. Sudipa Chakraborty. Prosjektleder, JobbAsker fortalte om veien videre i 2021 for JobbAsker videre.

 

18. desember: Juletreff med ordfører og næringssjef

Årets juletreff ble grunnet pandemien et digitalt juletreff. Året som har gått har vært krevende for mange. Vi savner våre vante møteplasser, og ser frem til vi igjen kan ta de i bruk. Mange medlemmer var på skjermen og vi fikk alle den hyggelige årlige julehilsen fra Asker kommune ved Ordfører Lene Conradi og Næringssjef Asbjørn Flo. Juletreffet ble avsluttet med vår daglig leder, Steinar Bustad, som viste en årskavalkade fra aktiviteter i Asker Næringsforening og med ønsker om en riktig god jul og et godt nytt år.

 

1. - 24. desember: Næringslivets lokale julehandelsplass i hele desember

Asker Næringsforening opprettet en lokal julehandelsplass med julegavetilbud, på vår hjemmeside, for våre medlemmer i hele desember. Der ble det, uten kostand, publisert julegavetilbud fra våre medlemmer i hele desember.

bottom of page